Rentgeno difraktometrų DRON duomenų įvedimo į ASK galimybių - Tumelis, G.; Meškauskas, A. (Elektronika ir Elektrotechnika, 2004)
Sukonstruota rentgeno difraktometro duomenų įvedimo į asmeninį kompiuterį sąsaja. Sudaryta duomenų įvedimo realiu laiku programa. Panaudotas tiesioginio duomenų įvedimo būdas įtaise suderinus signalo parametrus su kompiuterio spausdintuvo prievadu. Atlikta paklaidų, kurios gaunamos įvedant duomenis iš savirašio juostos ir naudojant gamyklinius keitiklius, analizė ir įvertinimas. Parodyta, kad naudojant sukurtą sistemą, matavimo paklaidos sumažinamos kelis kartus. Naudojant šią sąsaja padidėja matavimų tikslumas ir tai išplečia difraktometro taikymo ribas tiek, kad galima matuoti makroįtempius, tirti kietus tirpalus ir t.t. Duomenys užrašomi tekstiniu failu, todėl juos daug lengviau apdoroti įvairiomis specializuotomis programomis. Il. 2, bibl. 3 (lietuvių kalba; santraukos lietuvių, anglų ir rusų kalbomis).