Tiesiaeigės asinchroninės pavaros modelis - Rinkevičienė, R.; Petrovas, A. (Elektronika ir Elektrotechnika, 2004)
Straipsnyje nagrinėjamas tiesiaeigės asinchroninės pavaros matematinis modelis ir jo pagrindu sukurta programa tiesiaeigių asinchroninių pavarų dinaminiams režimams tirti. Sudarytoji programa leidžia tirti elektros pavarų su sukiaisiais ar tiesiaeigiais asinchroniniais varikliais pereinamuosius procesus, esant simetrinėms ar nesimetrinėms maitinimo įtampoms, vienodiems ar skirtingiems fazinių apvijų parametrams, paleidžiant apkrautą arba neapkrautą variklį. Išvesta formulė variklio sukuriamai jėgai ar momentui apskaičiuoti. Į sudarytos programos parametrų įvedimo langą įvedami atskirai kiekvienos statoriaus ir rotoriaus apvijos (antrinio elemento) parametrai ir maitinimo įtampos parametrai. Skaičiavimo rezultatai: variklio sukuriama jėga, greitis, induktoriaus bei antrinio elemento kiekvienos fazinės apvijos srovės, galios nuostoliai pateikiami grafiniame lange. Il. 3, bibl. 11 (lietuvių kalba; santraukos lietuvių, anglų ir rusų k.)