Elektroninės sistemos skystai terpei tirti matematinis modelis - Daunoras, J.; Knyš, A.; Sadzevičius, J. (Elektronika ir Elektrotechnika, 2004)
Nagrinėjamas pieno užšalimo temperatūros nustatymo sistemos matematinis modelis. Sistemos veikimas pagrįstas koreliacija tarp pieno specifinio elektrinio laidumo (laidžio), pieno sudėties komponentų – pieno riebalų, baltymų, laktozės ir pieno užšalimo temperatūros. Nustatyta, kad sistemos modelis gali būti užrašytas kaip I eilės polinomas, pateikiama polinomo koeficientų skaičiavimo metodika. Pateikiamas pieno užšalimo temperatūros nustatymo krioskopu principas ir siūloma matavimo sistemos, kurios pagrindas yra IR spindulių spektrometras, struktūrinė schema,veikimo principas. Pateikiami eksperimentiniai duomenys, jų analizė. Il. 7, bibl. 7 (lietuvių kalba; santraukos lietuvių, anglų, rusų k.).