Ekranavimo įtaka mikrojuostelinių meandrinių vėlinimo linijų savybėms - Martavičius, R.; Urbanavičius, V. (Elektronika ir Elektrotechnika, 1998)
Mikrojuostelinės meandrinės vėlinimo linijos paskutiniame gamybos etape dažniausiai ekranuojamos - įdedamos į hermetiškus metalo ir stiklo arba kitokius korpusus, kurių dangtelis tampa antruoju linijos ekranu. Be to, mikrojuostelinių meandrinių vėlinimo linijų matmenims sumažinti ant jos meandrinio laidininko pritvirtinama iš vienos pusės metalizuota dielektrinė plokštelė. Tokia linija taip pat įgyja antrąjį ekraną. Dviekranių mikrojuostelinių meandrinių vėlinimo linijų savy-bės nenagrinėtos. Jų analizei autoriai sukūrė dviekranės daugialaidės linijos ir dviekranės meandrinės vėlinimo linijos modelius. Šių modelių pagrindu sudaryta programinė įranga ir ištyrinėtos dviekranių meandrinių vėlinimo linijų savybės. Buvo analizuotos dviekranės meandrinės vėlinimo linijos, esant įvairiems atstumams iki viršutinio ekrano, taip pat esant skirtingoms ertmę tarp meandro ir viršutinio ekrano užpildžiusio dielektriko dielektrinėms skvarboms. Šiame darbe pateikti analizės rezultatai.