Galvos posūkių kontrolės sistemos tyrimas - Dervinis, D.; Laurutis, V. (Elektronika ir Elektrotechnika, 2003)
Žmogaus galvos judesių tikslumas buvo ištirtas televiziniu kampų matavimo metodu. Šis metodas tinka 360° apie savo ašį besisukančio kūno posūkio kampui matuoti. Galvos posūkių tyrimo rezultatai atskleidė, kad žmogaus sugebėjimas pasukti galvą tam tikru kampu nematant orientyro priklauso nuo tikslo kampo dydžio − didėjant kampui didėja ir paklaida; taip pat nuo to, ar žmogus yra dešiniarankis ar kairiarankis − dešiniarankiai, sukdami galvą į dešinę, pasuka daugiau, nei yra duotas kampas, o kairiarankiai reikiamo kampo nepasiekia. Kartojant judesius rezultatai gerėja ir tai rodo, kad žmogus gali lavinti savo galvos posūkių tikslumą. Il. 13, bibl. 9 ( lietuvių kalba;santraukos lietuvių, anglų, rusų k.).